انکرتکستهای طبیعی و غیرطبیعی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
این نوع لینکها نهتنها صفحات داخلی سایت را به یکدیگر پیوند میدهند، بلکه میان سایتهای مختلف نیز پیوند برقرار میکنند. زمانی که متن لینک متناسب با موضوع صفحه شما انتخاب نشده باشد، این پیوند امتیازی برای شما نخواهد داشت. با این حال، شما نمیتوانید روی آنها کنترلی داشته باشید و موتورهای جستجو، به طور طبیعی آنها را ایندکس خواهند کرد. در مقابل، استفاده بیشازحد از انکرتکست به طوری که موتورهای جستجو متوجه شوند که این کار به شکل اغراق آمیز انجام شده است، از نشانههای توزیع غیرطبیعی متن لینک به شمار میآید و طبق قوانین گوگل، چنین وبسایتهایی جریمه خواهند شد. راحتترین راه برای به دست اوردن لینکهای متنی طبیعی، تولید محتوای ارزشمند است تا دیگر سایتها را به لینک دادن به سایت شما، متمایل کند. دانستن این نکته ضروری است که اگر چند وبسایت با انکرتکستهایی یکسان به سایت شما لینک بدهند و پیوند برقرار کنند، سایت شما به عنوان مرجعی معتبر درباره آن کلمه کلیدی شناخته خواهد شد.
انواع مختلف Anchortext چیست؟
انکرتکستها همان تگ a در html هستند و البته ارزش یکسانی ندارند. استفاده از متنهای لینکها در گذشته سادهتر بود؛ یعنی آدرس سایت را با کلمه کلیدی موردنظر لینک میکردند و بر این اساس، رتبه دریافت میکردند. اما در حال حاضر انکرتکستها متنوعتر شدهاند و عدم استفاده صحیح، موجب پنالتی شدن سایت میشود. تنوع Anchor Text ها برای کسب امتیاز در گوگل ضروری است. برای بهینه کردن متن لینکها، بهتر است انواع آن را بشناسید:
1- عمومی (Generic)
این نوع انکرتکستها در متن با عبارتهای آشنا و تکراری مانند «ادامه مطلب»، «بیشتر بخوانید»، «اینجا کلیک کنید»، «اینجا بروید»، «اینجا را بخوانید» شناخته میشوند. استفاده زیاد از این نوع متن لینک، به سئو سایت ضربه میزند.
2- نام تجاری یا Brand
اگر از نام تجاری یا برند در متن لینک استفاده کنید، انکرتکست نام تجاری را به کار بردهاید. یکسان بودن نام تجاری و کلمه کلیدی، برای سئو سایت شما مشکل ایجاد خواهد کرد. بنابراین به صورت اغراقآمیز از نام تجاری خود به عنوان کلمه کلیدی و متن لینک استفاده نکنید.
3- عریان یا Naked Link Anchor
در این نوع متن لینک، کلمه کلیدی به کار برده نمیشود و از url سایت به عنوان متن و لینک استفاده میشود، به همین دلیل با عنوان URL Anchor Text نیز از آن نام برده میشود.
4- نام برند و کلمه کلیدی
این نوع anchor text، کاربردیترین و بهترین نوع متن لینک، برای نامآشنا کردن نام تجاری است. با این کار موجب جلب اعتماد بیشتر کاربران میشوید.
5- انکرتکست تصویر یا Image Anchor
یکی از بهترین راهها برای لینک زدن به صفحات، قرار دادن لینک در تصویر سایت است. این نوع متن لینکها متن ندارند و تنها از تصویر استفاده میکنند.
6- انکرتکست مفهومی یا LSI Anchor
در این نوع متن لینک، به جای استفاده از کلمه کلیدی، از کلمه مترادف استفاده میشود. این کار باید با استراتژی انجام شود و در صورت انتخاب صحیح کلمات مترادف، نتایج درخشانی خواهد داشت. استفاده از «بهینه سازی سایت» به جای «سئو»، مثال گویایی برای سایتهایی است که در زمینه سئو فعالیت میکنند.
7- متن لینک نسبی یا Partial Match
در این روش، کلمه کلیدی موردنظر، در بخشی از عبارت قرار میگیرد. این نوع متن لینک معمولا طولانی است و پسوند و پیشوند و سایر کلمات را نیز با کلمه اصلی ترکیب میکند.
8- انکرتکست طولانی یا Long Tail Anchor
گاه کلماتی که در متن لینک قرار میگیرند، بخشی از جمله یا عبارتی طولانی اند. مثلا «تاثیر استفاده نادرست از انکرتکست نام برند در سئو سایت» میتواند عنوان لینک مناسبی برای صفحهای باشد که مطالب آموزشی درباره Anchor text دارد.
9- متن لینک اصلی یا Exact Match
در این نوع انکرتکست، کلمه کلیدی به صفحه موردنظر شما لینک میدهد. این کلمات در سئو سایت اهمیت زیادی دارند ولی استفاده اغراقآمیز از آنها موجب جریمهشدن توسط گوگل میشود.
چگونگی استفاده از انکرتکستها برای سئو سایت
نکتهای که در ابتدای امر باید به خاطر بسپارید، عدم استفاده از لینکها و anchor text های تکراری است. همچنین استفاده تنها از کلمه کلیدی انتخاب درستی نیست و سایت شما را پنالتی میکند. به صفحات باکیفیت و دارای مطالب ارزشمند لینک بدهید، سعی کنید انکرتکستهایی که استفاده میکنید، حتیالامکان به سایتهای دارای Domain Authority و Page Authority بالا لینک بدهند. زمانی که از کلمات کلیدی بیش از حد استفاده میکنید، Anchor text شما توسط گوگل اسپم میشود. بنابراین از حالتهای مختلف کلمه کلیدی برای متن لینک استفاده کنید. گوگل که همواره در پی ارائه بهترین نتایج جستجو به کاربران است، از سال ۲۰۱۵ تکنولوژی پردازش زبان طبیعی را راه انداخته است. با این روش، گوگل انکرتکستهای مربوط به محتوا را شناسایی میکند. همچنین اگر بک لینک غیرمرتبط در متن استفاده کنید، روی نتایج جستجو تاثیر منفی خواهید گذاشت. از پست مهمان در سایتهای معتبر استفاده کنید و عناوین لینک مرتبط را داخل متن قرار دهید. بهتر است از چند نوع Anchor text استفاده کنید. لینک دادن به صفحاتی که اسپم اند، موجب افت رتبه شما خواهد شد. توزیع متناسب لینک در متن موضوع مهمی است. سعی کنید از عنوان صفحه یا عنوان پست وبلاگ برای ساخت Anchor Text کمک بگیرید. رصد چگونگی استفاده رقبایتان از انکرتکستها را از یاد مبرید. سئو حوزهای رقابتی است و به هیچ عنوان نباید از تحلیل رقبای خود دست بکشید.
انکر تکست چیست و چه اهمیتی در سئو دارد؟
اگر تا به حال برای سئو و بهینه سازی سایت خود تحقیق کرده باشید، مطمئناً عبارات و اصطلاحات بسیاری به گوشتان خورده است. یکی از اصطلاحات سئویی که کمتر وب سایتی به آن پرداخته است، اصطلاح انکر تکست (به انگلیسی Anchor Text) است.
بیشتر سایت های فارسی زبان در مطالب آموزش سئوی خود از انکر تکست به عنوان فاکتوری مهم در رتبه بندی یاد کرده اند و به کاربران تذکر داده اند که حتماً باید به آن توجه کنند، اما تنها تعداد کمی از این سایت ها، مقاله ای به نسبت کامل درباره انکر تکست و بهینه سازی آن منتشر کرده اند.
به همین دلیل تصمیم گرفتم با انتشار این مطلب، برای همیشه از شرِ سوالات انکر تکست چیست و چه اهمیتی در سئو دارد، خلاصتان کنم. خب، دیگر بیایید با هم ببینیم که انکر تکست چیست...
کلمات و کاراکترهای موجود در یک متن که به سایت یا متنی دیگر لینک می شوند را انکر تکست می گویند. انکر تکست در واقع همان قسمتی از یک لینک است که کاربر آن را مشاهده می کند و قادر است بر روی آن کلیک کند.
اگر مقدمۀ همین مقاله را بار دیگر مشاهده کنید، کلمه سئو با رنگ آبی مشخص شده است. در اینجا کلمه سئو، انکر تکست یا متن لینکِ ما محسوب می شود. در بیشتر سایت ها نیز لینک ها و متن شان با رنگ آبی مشخص می شوند.
برای مثال جمله زیر را مشاهده کنید:
تبلیغات در گوگل، راهکار مناسبی برای افزایش نرخ تبدیل است، اما من به شخصه سئو و بهینه سازی سایت را ترجیح می دهم.
در جملۀ بالا، دو انکر تکست مختلف برای دو URL مختلف وجود دارد. عبارت تبلیغات گوگل به آدرس اینترنتی http://www.novin.com/adwords متصل شده و عبارت سئو و بهینه سازی سایت به آدرس http://www.novin.com/seo لینک شده است.
برخی افراد Anchor Text را با نام های متنِ لینک یا عنوانِ لینک نیز می شناسند. کلمات موجود در متن یک لینک به موتورهای جستجو کمک می کنند تا موضوع فعالیت یک سایت را بهتر بشناسد.
از طریق همین متنِ لینک هاست که موتورهای جستجویِ گوگل، یاهو و بینگ تصمیم می گیرند که یک سایت را در نتایج جستجو نشان دهند.
در مثال بالا، لینک های موجود در متن به موتورهای جستجو می گویند زمانی که کاربران عبارت تبلیغات در گوگل را جستجو می کنند؛ وب سایت نوین، آدرسِ http://www.novin.com/adwords را بهترین صفحه برای جستجوی آن عبارت می داند. این اتفاق دقیقاً برای Anchor Text سئو و بهینه سازی سایت نیز تکرار می شود.
اما نکتۀ جالب اینجاست: اگر وب سایت های بسیاری با انکر تکستی واحد (یا مشابه) به یک صفحه از سایتی دیگر لینک دهند، آن صفحه به مرور به عنوان معتبرترین سایت برای آن کلمه کلیدی شناخته می شود. حتی اگر آن کلمه در محتوای آن صفحه وجود نداشته باشد!
انکر تکست در لینک
همانطور که می دانید لینک ها از طریق مجموعه ای از کدهای HTML بوجود می آیند. هنگام تجزیه و تحلیل این کدها متوجه خواهید شد که بخشی از لینک به انکر تکست نسبت داده شده است.
تصویر زیر آناتومی یک لینک را به تصویر می کشد:
در مثال بالا، عبارت دیجیتال مارکتینگ و تبلیغات اینترنتی به عنوان Anchor Text شناخته می شود.
انکرتکست را در چه قسمتهایی از متن قرار بدهیم؟
حجم فراوان اطلاعات در فضای مجازی به اندازهای است که حوصله کاربران را سر میبرد و بسیاری از صفحات را سرسری میبندند. تجربه ثابت کرده است که پاراگرافهای ابتدایی صفحات، سرتیترها، تیترهای داخلی و تصاویر توجه کاربران را به خود جلب میکنند و بهتر است لینکها را در این بخشها قرار دهید.
در پایان، باید به شما یادآوری کنیم که هیچ فرمول تضمینی برای دستیابی به نتیجه بهتر وجود ندارد، اما متخصصان سئو معتقدند استفاده بیشتر از انکرتکست نام برند، در متن موثرتر است و متن لینکها هرچه کمتر با کلمات کلیدی تطابق کامل داشته باشند، برای سئو سایت شما بهتر خواهد بود. اکنون میدانیم که نحوه صحیح استفاده از متن لینک به چه صورت است و چگونه بیشترین ترافیک را به سمت صفحه مورد نظر شما هدایت میکند. بنابراین سعی کنید Anchor text ها را به طور طبیعی به کار ببرید و برای تولید محتوا، استراتژی مناسب داشته باشید تا در صفحه نتایج جستجوی گوگل، از رتبهی خوبی برخوردار شوید.